Design for Six Sigma introduktion

Få styrket og accelereret udviklings- og innovationsprocessen. Få udviklet det rigtige fra starten, så det lever op til kundernes og brugernes forventninger, og undgå tilbageløb. Med Design for Six Sigma kommer I sikkert i mål med en reduceret time-to-market.

 

Flere udviklingsmodeller

Design for Six Sigma kan som metode bruges inden for procesdesign, produkt, service og New Product Introduction/Development. Design for Six Sigma består af en række udviklingsmodeller (DCDOV, DMADV, IDOV, DMADOV etc.), som alle indeholder mere eller mindre den samme værktøjskasse, fx Design of Experiments (DoE), Quality Function Deployment (QFD) (også kaldet House of Quality), TRIZ, DFMEA, Simulering, Monte Carlo etc.

 

Samler marketing, udvikling og produktion

Design for Six Sigma danner rammerne for tværfagligt og tværorganisatorisk arbejde og viden. Ved at samle, koordinere og indhente viden internt i organisationen og hos de kommende brugergrupper allerede helt i starten af udviklingsprocessen, sikres, at alle vigtige kundekrav krav (CTQ’er) til produkt, services og processer er kendt fra starten af designforløbet.

 

Sikre 360 graders kundeanvendelse

Design for Six Sigma kommer hele vejen rundt om kundens anvendelsessituation, hvor services i forbindelse med produktanvendelsen indgår som en integreret del af udviklingsprocessen. Ofte fokuseres der kun på selve produktet i mange udviklingsafdelinger, selv om kunderne kan vægte den tilknyttede service højere end selve produktet.

 

Udvikle til mere end 99,87 % fejlfri performance

Med Design for Six Sigma er ambitionen at udvikle produkter, service og  processer, så fejlraten minimal! Dermed undgår man omkostninger, der er forbundet med dårlig kvalitet, processer og services også kaldet Cost of Poor Quality (CoPQ).

 

80 % af omkostningerne bliver besluttet i designfasen

Få designet en robust supply chain, produktions- og vedligeholdelsesproces fra starten. Derved reduceres omkostninger til fejlretning, kassationer, reklamationer, tilbagekaldelser, softwareopdateringer etc. Derfor giver det rigtig god mening i et livscyklus-perspektiv at bruge flere koncentrerede ressourcer i designfasen, for det reducerer de efterfølgende driftomkostninger.

 

Bliv klogere på Design for Six Sigma

 

Uddan dig

 

Få hjælp

Læs her, hvis du har brug for et overblik over Lean Six Sigma kvalitets- og ledelsesfilosofien

 

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt

  Med denne uddannelse bliver du en eftertragtet medarbejder, der kan skabe ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90 % ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma anses for at indeholde nogle af de vigtigste ...
Læs mere