Konference om datastyret kvalitetsarbejde

Konference om datastyret kvalitetsarbejde

Den 14. september 2010 afholdte Storm – House of Six Sigma en konference for sundhedssektoren om datastyret kvalitetsarbejde.

Overlæge og udviklingschef Svante Lifvergren fra Skaraborg Sygehus i Sverige fortalte om den spændende kvalitetsudvikling, som Skaraborg Sygehus har været igennem. De har opbygget en Lean Six Sigma-organisation og gennemført en mængde succesfulde projekter. Deres projekter har både fokuseret på besparelser og forbedret kvalitet – resultaterne er imponerende og viser, at det er muligt både at spare tid og penge samtidig med, at den patientoplevede kvalitet forbedres.

Overlæge Jacob Anhøj fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed gav et inspirerende indlæg om statistisk processtyring. Jacob viste med dagligdags eksempler, hvor vigtigt det er at forstå sine data, før man drager beslutninger. Alt for ofte ændres medicinering på baggrund af to datapunkter. Lægerne har for ofte ikke adgang til at se den historiske udvikling af prøvesvar, hvilket kan resultere i forkerte beslutninger.

Konsulent Johan Kjærgaard fra Sundhedskvalitet perspektiverede lokale kvalitetsforbedringsmetoder (Lean Six Sigma m.fl.) i forhold til akkreditering og klinisk forskning. Indlægget gav en god diskussion, og der var en generel holdning til, at lokale kvalitetsforbedringsmetoder ikke nødvendigvis behøver at følge den kliniske forsknings niveau for dokumenteret effekt.

Vil du kende til og deltage i kommende Lean Six Sigma arrangementer? Så kan du for kun 3.495,- årligt melde dig ind i vores Six Sigma Community som bronze-medlem.

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt / Lean Six Sigma Black Belt

Med Six Sigma Black Belt uddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder, der ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere