Konferencen IDA PROCES’17 – procestænkningen lever

Konferencen IDA PROCES’17

D. 19.09.2017 afholdte ingeniørforeningen IDA PROCES sin første konference om processer – og Storm var selvfølgelig med.

PROCES’17 er blot begyndelsen på en længere række initiativer, der skal sikre øget fokus på processer samt hvad arbejdet med processer egentlig betyder for virksomheders performance.

 

Konferencen IDA PROCES’17 – Processer er mange ting

Processer er overalt. De fylder vores hverdag og giver mening til de ting vi gør. Processer kan være usynlige, støttende, udfordrende, svage, effektive eller uforudsigelige – men processerne kan tydeliggøres, struktureres og styres.

Der kommer stadig mere opmærksom på, hvad processer egentlig er. Til IDA PROCES’17 havde IDA PROCES valgt at inddele konferencens aktiviteter i fire ’processpor’, for at tydeliggøre og opdele de mange måder, hvorpå vi kan arbejde med og forstå processer. De fire spor lød:

 1. Samskabelsesprocesser
 2. Digitalisering
 3. Innovationsprocesser
 4. Agil

Fælles for alle sporene var et gennemgående ønske om, at oplyse og vidensdele omkring, hvordan vi kan arbejde effektivt med processer indenfor forskellige områder – og ikke mindst, vigtigheden i overhovedet at kende til vores processer og have fokus på disse i vores daglige arbejde.

 

Hvad lærte vi til IDA PROCES17?

Ja, hvad lærte vi så til IDA PROCES’17? Opsummeret lærte vi bl.a.:

 

 • Et fælles sprog for processer skal skabes
 • Vi fik afmystificeret begrebet ’proces’
 • Forretningsprocesser og data kobles ikke altid i praksis
 • Kundens behov og ønsker skaber processerne – sørg for, at du kender din kunde
 • Forstå dine processer og din organisation – ’rid ikke bare med på bølgen’

 

Vi fik først og fremmest skabt, både en bredere og klarere, forståelse for begrebet ’processer’. En slags afmystificering af begrebets definition, anvendelsesmuligheder og kontekstuelle virke.

Vi fik indledt en vej mod et fælles ’proces-sprog’, som vil gøre det lettere for os at tale med hinanden om processer – og dermed også arbejde med dem. I løbet af dagen fik vi tydeliggjort de udfordringer og konsekvenser der ligger, når vi ikke får skabt et fælles sprog omkring vores processer. Det er nemlig ofte her, at vi taler forbi hinanden – da vi alle ser processer ud fra vores egen virkelighed. Det er meget naturligt, men understreger blot behovet for at tale om og forstå vores processer.

Vi lærte, at det er svært at koble forretningsprocesser og data i praksis. Ofte fokuseres der på enten processer eller data. Vi er ikke altid dygtige nok til at koble de to verdener i praksis – blandt andet fordi det gerne er forskellige afdelinger eller personer der håndterer de to områder, og de taler ikke nødvendigvis sammen.

Vi blev mindet om, at vi skal blive bedre til at tænke helhederne ind i vores arbejde med processer og spørge os selv; ’har vi nu den viden der kræves for at skabe det bedste resultat for vores kunder?’ Den viden ligger ikke altid ligefor, vi må derfor arbejde aktivt med at forstå vores kunders behov.

Den sidste og måske væsentligste læring fra dagen handlede om ’ikke at ride med på bølgen’. Vi skal ikke bare lade os drage af tidens ’hurtige fiks’ eller haste afsted mod nye og smartere måder at gøre tingene på. Vi er nødt til først at forstå vores egen organisation og vores egne processer – når vi gør det, kan vi indlede vores procesarbejde.

 

Billeder fra dagen

Tryk på billederne for at se dem i en større udgave.

Konferencen IDA PROCES’17 – procestænkningen lever Konferencen IDA PROCES’17 – procestænkningen lever Konferencen IDA PROCES’17 – procestænkningen lever Konferencen IDA PROCES’17 – procestænkningen lever Konferencen IDA PROCES’17 – procestænkningen lever Konferencen IDA PROCES’17 – procestænkningen lever Konferencen IDA PROCES’17 – procestænkningen lever

 

 

 

.

.

.

 

Du kan være med! Flere arrangementer fra IDA PROCES og Storm

De næste måneder afholder IDA PROCES sine anerkendte Gå-hjem møder – og du kan også være med. Der er allerede venteliste på de første datoer, så skynd dig, hvis du skal nå at være med.

I samarbejde med Storm afholder IDA PROCES fem Gå-hjem-måder indenfor temaerne:

 1. Kom i gang med procesoptimering d. 02/10, 04/10 og 09/10 -2017
 2. Introduktion til Measurement System Analysis d. 31.10-2017
 3. Introduktion til Statistisk Proces Kontrol SPC d. 20.11-2017
 4. Introduktion til Design of Experiment DoE d. 15.01-2018
 5. Risikostyring med Failure Mode and Effect Analysis FMEA d. 29.01-2018

 

Klik på ovenstående links for at læse mere om møderne, og hvordan du kan deltage.

 

 

Fra Storm vil vi gerne sige tak for dette års konference. Vi glæder os allerede til PROCES’18, hvor vi selvfølgelig også vil deltage, og hjælpe med at sprede viden og inspiration om processer.

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt / Lean Six Sigma Black Belt

Med Six Sigma Black Belt uddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder, der ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere