Analysere og designe processer

Procesoptimering kursus

Procesoptimering kursus. Alt, der foregår i en organisation, baseres typisk på processer – også kaldet arbejdsgange. På dette kursus får du en grundlæggende forståelse for at arbejde med processer og det at kunne optimere processer. Det sker ud fra tre perspektiver:

 1. Hvad er en proces? Hvordan kan man egentlig kortlægge processer? Hvilke værktøjer kan hjælpe med denne kortlægning? Hvordan analyseres en proces?
 2. Nogle gange skal de eksisterende processer forbedres. Få introduktion til, hvordan denne opgave kan gribes an med elementer fra Lean og en delvis kobling til brug af data.
 3. Design af nye processer kan ske ud fra Design for Six Sigma (DfSS). Du får en introduktion til Design for Six Sigma og dermed mulighed for at kunne tænke anderledes, når du selv er med til at designe nye processer.

 

Målgruppe for procesoptimering kursus

Alle er velkommen – særligt hvis du har en interesse i at forstå, hvordan procesanalyse kan være med til at give dig og din organisation et nyt perspektiv på jeres arbejdsgange. Måske er du allerede koblet til en række forbedringstiltag og vil gerne have en lidt større værktøjskasse.

Overvej, om det kan være givtigt, at I kommer flere fra jeres organisation. Dagen kan give jer et fælles sprog om procesanalyser og dermed bringe jer hurtigere frem.

Kurset er obligatorisk på Six Sigma Black Belt-uddannelsen.

 

Dit udbytte af Analysere og designe processer

Efter en aktiv dag vil du være i stand til at

 • kortlægge processer på forskellige måder og vide, hvornår de forskellige metoder skal/kan bruges.
 • procesoptimere gennem analyser af den kortlagte proces f.eks ud fra, hvad der skaber værdi, hvor processen har flaskehalse osv.
 • skitsere nye arbejdsgange ud fra dit foreløbige kendskab til Design for Six Sigma (DfSS).

 

Indhold på kursus

Scenen sættes for at forstå, kortlægge og optimere arbejdsgange/processer. Det sker bl.a. gennem brug af en række forskellige værktøjer, som kunne være SIPOC, skildpadde, svømmebane og det alternative mønster. Alle giver forskellige indblik i den eksisterende proces.

Herefter arbejder vi aktivt med at analysere processerne og derigennem jagte alle de aktiviteter, som måske kunne skæres væk, som løses forskelligt eller måske springes over og dermed skaber flere fejl end nødvendigt.

Du introduceres til Design for Six Sigma, som indeholder en række forskellige fasemodeller. På dette modul tager vi primært udgangspunkt i DCDOV (Define, Concept, Design, Optimize, Verify), som oftest ses anvendt. Overordnet set kan DCDOV-modellen beskrives således:

 • Define – Hvilken udfordring skal løses?
 • Concept – Hvilke krav stiller kunderne?
 • Design – Hvilke funktioner og løsninger skal designet indeholde?
 • Optimize – Hvordan kan designet gøres robust?
 • Verify – Løser designet opgaven? Også i drift?

 

Udbygning – hvis du vil vide mere

Modulet kan kombineres med en række af vore andre moduler. Gå i den datadrevne retning, hvis der også findes data for den proces, du gerne vil analysere og optimere. Overvej Lean Yellow Belt, som kan hjælpe med at finde yderligere forbedringer i processen. Og er du ansvarlig for processens performance, vil Business Process Management give dig gode kort på hånden.

Er din opgave primært at udvikle jeres processer og forretning, så giver det mening at se på vores moduler, hvor Design for Six Sigma bringes endnu mere i spil.

 

Kontakt os i dag

Ønsker du mere information eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 70207141 eller skriv til os på info@storm.dk

Testimonials

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt / Lean Six Sigma Black Belt

Med Six Sigma Black Belt uddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder, der ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere