Procesledelse og risikostyring

Procesledelse og risikostyring kursus

Stadig flere organisationer forstår vigtigheden af at fokusere på processer og arbejdsgange. Fokus, som øger både performance og kvalitet. Dette modul hjælper med at få styr på processerne og sikrer, at der ikke kun sker løbende forbedringer af performance – men også fokuseres på metoder til at minimere risiko for fejl.

Velkommen til en forståelse af Business Process Management (BPM) – koblet med risikoanalyse ved hjælp af Failure Mode and Effect Analysis (FMEA).

 

Målgruppe for procesledelse og risikostyring

Du arbejder som leder eller medarbejder i en afdeling med hovedvægt på driftsopgaver og har lyst til at vide mere om, hvordan du kan få styr på processer gennem ledelse og risikostyring.

Det kan også være, at du er i gang med at øge dine kompetencer gennem en Green Belt eller en Black Belt- uddannelse – og gerne vil se, hvordan du kan bruge procesledelse som fundament for dit forbedringsarbejde.

Endelig kan det også være, at du har ansvaret for at udvikle nye processer – og gerne vil øge dit kendskab til risikostyring.

 

Dit udbytte af procesledelse og risikostyring

  • Efter denne dag har du en meget bedre fornemmelse for, hvordan procesledelse kan anvendes i din organisation. En viden, som du enten kan bruge til at opstarte en implementering af procesledelse – eller som måske kan hjælpe med at forbedre jeres eksisterende procesledelses-set-up.
  • Du lærer at bruge vores model 3T – en opskrift, som skaber handling i både det strategiske, taktiske og operationelle perspektiv. Handling baseret på kundernes krav til processerne, jeres evne til at leve op til disse krav og brugen af data til at vurdere den aktuelle performance.
  • FMEA (Failure Mode and Effect Analysis) er et klassisk redskab inden for kvalitetsledelse. Og da risikostyring bliver et stadig større tema i mange virksomheder, vil du med denne dag blive i stand til at gennemføre risikoanalyser på eksisterende processer.

 

Indhold i punktform

Du vil ikke blive præsenteret for et facit, men snarere komme til at arbejde med procesledelse fra forskellige vinkler og eksempler, der skal give dig inspiration til at arbejde videre selv i egen organisation. Det sker gennem en dag, hvor flowet ser således ud:

  • Introduktion til procesledelse (Business Process Management).
  • Gennemgang af modellen 3T – som sikrer, at du kan kortlægge processerne, finde metoder til at måle performance og endelig angive en retning for det løbende forbedringsarbejde.
  • Når processen er kortlagt, bliver det også meget lettere at se, hvor der er risiko for, at fejl opstår. Du lærer her at forstå og bruge FMEA som metode til at nedbringe jeres risici.
  • Endelig lærer du at bruge forskellige typer af FMEA – alt afhængig af opgave og procesomfang.

 

Udbygning

Dette modul kan kobles med en række af de andre moduler hos Storm. Skal du senere i gang med at forbedre processerne, kan du søge over på Lean-modulet, Lean Yellow Belt. Er der brug for stadig større indsigt i det at arbejde med data, så kig på statistiske kurser Statistisk proceskontrol (SPC) og Kapabilitet og Datadrevet årsagsanalyse. Endelig kan du selvfølgelig vælge at blive rigtig god til at forbedre processer. Det lærer du på et Six Sigma Green Belt eller et Black Belt-forløb.

 

Kontakt os i dag

Ønsker du mere information eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 70207141 eller skriv til os på info@storm.dk

 

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt / Lean Six Sigma Black Belt

Med Six Sigma Black Belt uddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder, der ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere