Praktisk DMAIC projekt

DMAIC projekt

Et DMAIC projekt har potentiale til at skabe stor succes for en organisation – vi taler gevinster og besparelser i millionklassen.

Som Six Sigma Green Belt og Six Sigma Black Belt handler det om at levere forbedringer i praksis. Forbedringer til glæde for både kunder, kolleger og organisationens bundlinje. Det kan være udfordrende og meget svært at lære i praksis. Så dette modul er et mere langstrakt forløb – med fokus på dit praktiske projektarbejde, og med dine personlige læringsmål omkring både metode og værktøjer inden for Lean Six Sigma.

Er du i gang med din Six Sigma Green Belt eller Black Belt uddannelse, skal du, som en del af din certificering, gennemføre et praktisk forbedringsprojekt baseret på DMAIC-metoden. Fordi al forskning viser, at vi som mennesker bedst lærer ved at gøre og afprøve i praksis. Så det kræves selvfølgelig også for at kunne kalde sig Six Sigma Green Belt eller Black Belt.

 

Hvad er DMAIC – se vores korte animationsfilm

 

 

Målgruppe for DMAIC projekt

Forløbet er relevant for alle, der arbejder, eller vil arbejde, med et konkret DMAIC projekt.

 

Deltagere på Six Sigma Green og Black Belt uddannelserne.

Dette modul er obligatorisk, hvis du ønsker at blive Six Sigma Green Belt eller Six Sigma Black Belt certificeret. Det skal hjælpe dig til at anvende DMAIC og de tilknyttede værktøjer i praksis.

Husk, at du har maks to år til at færdiggøre dit projekt før certificering.

 

Støtte til næste DMAIC projekt

Er du allerede Green Belt eller Black Belt kan du bruge kurset til at få løbende sparring og vejledning, når du laver forbedringer ved hjælp af DMAIC-metoden. Det kan være relevant, hvis der ikke er så mange andre i din virksomhed, der kender metoden – eller hvis du har fået en udfordring af den mere besværlige slags. Så kan vi hjælpe dig med at finde rette værktøj og give dig den løbende sparring undervejs.

Måske er det bare flere år siden, at du sidst anvendte DMAIC – og derfor har brug for en praktisk genopfriskning. Så vær med på dette modul, hvor du samtidig kan få inspiration fra andre projekter.

 

Dit udbytte af et DMAIC projekt

Med DMAIC-forløbet sikres det, at dit projekt oplever fremdrift og har fokus på problemet. Du sikrer, at din problemforståelse og sidenhen din løsning sker med udgangspunkt i kundernes krav. Og du ved, at du – sammen med din projektgruppe – får truffet datadrevne beslutninger.

Din praktiske forståelse for Six Sigma-tænkning øges gennem praktisk brug af DMAIC-metoden, og du stoppes ikke når der er tvivl om, hvorvidt din fremgangsmåde er rigtig.

Du får skabt et netværk af andre praktikere – og dermed skabes en løbende mulighed for at udvikle egne kompetencer.

 

Indhold i et DMAIC projekt forløb

Modulet/forløbet understøtter det praktiske projektarbejde, som foregår både med kolleger på din arbejdspladsplads og som månedlige arbejdsdage hos Storm.

Groft sagt falder forløbet i 3–5 overordnede aktiviteter:

 

Projektudvælgelsen

Vi hjælper dig med at udvælge og tilpasse egnet DMAIC-projekt.

 

Månedlig arbejdsdage.

De afholdes fysisk hos Storm og her finder du både undervisere og andre personer, som er i gang med deres forbedringsprojekter. Det giver plads til fælles sparring, refleksion og ikke mindst inspiration. Typiske sidder der flere med samme udfordringer som dig. Der vil på forhånd være skabt et billede af de teoretiske udfordringer, som deltagerne sidder med. Det giver mulighed for at undgå større teoretiske huller.

Endvidere vil der være plads til at arbejde med eget projekt og få individuel vejledning, deltage i fælles fremlæggelse af projekter og arbejde i mindre grupper, når det giver mening.

  • Er du i gang med en Green Belt-uddannelse skal du deltage i min. 4 og max. 7 af disse dage.
  • Er du i gang med en Black Belt-uddannelse, skal du deltage i min. 6 og max. 11 af disse dage.
  • Tager du blot modulet som et enkeltstående forløb har du ret til at deltage på 12 dage indenfor 15 måneder.

Der er afsat mindst en arbejdsdag hver måned som er fastlagt mange måneder i forvejen. Se kalender i menuen til højre.

 

Video om arbejdsdage:

 

Individuel coaching

Individuel coaching for at sikre din DMAIC-rejse er afgørende for din læring og fremdrift. Som en del af dette forløb afholdes en coaching session for hver DMAIC-fase.

  • Der er afsat 5 gange af 1,5 timers varighed for Green Belts.
  • Der er afsat 5 gange af 2 timers varighed for Black Belts.
  • Har du købt modulet som et enkeltstående modul afsættes 5 gange af 3 timers varighed.

 

Eksamen

Såfremt du er under uddannelse til Six Sigma Green Belt eller Black Belt, så skal du bestå en eksamen. Det skal bekræfte, at du har opnået rette teoretiske forståelse af Six Sigma filosofien, DMAIC-metoden og hele værktøjskassen.

Med mindre du har specielle ønsker til certificeringsstandard, vil det typisk være en skriftlig eksamen af 1,5 times varighed. Rent fysisk foregår det hos os i Storm i Holte eller i egen organisation.

 

Certificering

Når du har gennemført et projekt og bestået din eksamen, er du klar til din endelige certificering. Undervejs har vi sikret os, at du har afprøvet de væsentligst værktøjer i praksis, så denne certificering indeholder en præsentation af dit projekt. Ligesom der også vil være lejlighed til at snakke om din personlige læringsrejse.

Denne dag er ofte en begivenhed – og vi vil derfor opfordre dig til at invitere både projektgruppe, sponsor, chef og kolleger med til denne begivenhed. Det tager typisk 1 – 2 timer.

 

Hvad siger kunden?

 

Testimonials

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt / Lean Six Sigma Black Belt

Med Six Sigma Black Belt uddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder, der ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere