Europæisk kvalitetsuge er startet – men hvorfor holder vi den?

Europæisk kvalitetsuge de store tænkere

Kvalitet, eller mangel på samme, har stor betydning og store konsekvenser for virksomheder og kunderne. Derfor er kvalitet så relevant og vedrører os alle. Ikke kun i vores arbejdsliv, men også privat som modtagere af virksomhedernes produkter og serviceydelser.

 

Et kort historisk tilbageblik

Siden 1996 har den Europæiske kvalitetsuge ligget i november måned. Japan har afholdt ”Quality month” siden 1960! Kina holder i september, USA og Canada i oktober.

 

 Deming 80x89The Deming Price startede det hele

I 1950 blev Deming prisen oprettet for at ære Dr. W. Edwards Deming. Prisen blev oprindeligt givet for at belønne japanske virksomheders store fremskridt med kvalitetsforbedringer.

 

Hvorfor kvalitetsmåned, uge og dag?

For at promovere kvalitetens betydning for driften af virksomheden og organisationer. For at give anledning til refleksion, skabe opmærksomhed og bevidsthed om kvalitetens betydning for opnåelse af resultater eller mangel på samme, som når manglende kvalitet rammer overskrifterne med tilbagekaldelse af biler, vindmøller der knækker, fødevarer osv.…

 

Kvalitet kan ikke reduceres til en uge

Kvalitet er noget, der skal være fokus på året rundt og ikke kun i kvalitetsafdelingen. Også på ledelsesniveau. Det ER ledelsens ansvar, som der også står i den nye ISO standard. Men ugen kan være en tilskyndelse til at gøre status:

  • Hvad har vi nået?
  • Hvor er vi på vej hen?
  • Gør vi det på den rigtige måde?

 

”Emotions – Inspiration”

Dette års tema for den Europæiske kvalitetsuge er i år ”Emotions – Inspiration”

Inden for det tema har vi i Storm et citat, som er helt centralt for vores tilgang til arbejdet med Lean Six Sigma og i særdeleshed Process & Operational Excellence. Det er et citat fra Dr. Thomas J. Malone, tidligere Executive Vice President, Milliken & Company og vinder af Malcom Baldrige award i 1989.

Dr. Thomas J. Malone

 

For uden accept, ingen effekt

Det svære er efter vores erfaring ikke det at tilegne sig kvalitetskompetencer og færdigheder til at anvende dem. Det svære er, når mennesker involveres, og mennesker involveres i kvalitetsarbejde. Det er det, som er det svære – det bløde, forandringen, engagementet, samarbejdet, dialogen, beslutningen og ændringen af adfærd og accepten af en ny overbevisning af hvad der er godt udført arbejde.

Derfor har vi stort fokus på engagementet, forandringsledelsen og forankringen i det kvalitetsarbejde, vi hjælper vores kunder med. For uden accept, ingen effekt. Så kort kan det siges!

 

Vi har lagt os i selen for dig.

I anledningen af at uge 46 er den Europæiske Kvalitetsuge, har vi har lagt os i selen for at forkæle dig med en masse inspiration til dit arbejde med kvalitet. Tjek vores facebookside og linkedinside. Du kan også blive medlem af vores Community, hvor vi altid gør lidt ekstra ud af Kvalitets-ugen.

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt / Lean Six Sigma Black Belt

Med Six Sigma Black Belt uddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder, der ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere