Skip to content
Bisca og six sigma

Bisca aflyste udflytning til Polen grundet Six Sigma satsning

Bisca og Karen Volf havde planlagt udflytning til Polen pga. af de økonomisk resultater. De valgte i stedet at engagere sig 100% i en ”turn around” baseret på både stram styring af udgifterne og en markant investering i kompetenceudvikling for alle medarbejdere gennem Six Sigma. Nu ser de resultaterne

 

Skulle Bisca blive på Møn, eller flytte til det billigere Polen?

”Beat Polen” – sagde ledelsen til alle medarbejdere hos Bisca A/S. Det er nu et nogle år siden – og meget er sket. Således var det en vel-renommeret dansk virksomhed med aner helt tilbage til 1890, hvor familien Volf begyndte at bage, som var i dyb krise. Der var røde tal på bundlinjen – og der var strategiske overvejelser om, hvorvidt virksomhedens produktion skulle flytte til Polen.

 

Kompetencerne skulle løftes hos medarbejdere på alle niveauer i organisationen

Storm - House of Six Sigma var en af de strategisk vigtige leverandører gennem hele forløbet. Storm har medvirket til at løfte kompetencerne hos næsten alle produktionsmedarbejdere samt et stort udsnit af både funktionærer, mellemledere og ledere.

”Vi har haft stor glæde af et tæt samarbejde med Storm – og deres meget kompetente og samtidigt praktisk orienterede anvendelse af ledelses- og kvalitetsfilosofien Lean Six Sigma”

forklarer Per Jensen, teknisk chef hos Bisca A/S

 

Teknisk chef hos Bisca fortæller...

Per
Per Jensen foran en af styringstavlerne i produktionen

”I første omgang lykkedes det Storm at skabe et meget stort engagement blandt vores produktionsmedarbejdere”, fortæller Per Jensen og fortsætter: ”Gennem leg og aktiv læring fik de skabt et fælles sprog og nyt gåpåmod. Medarbejderne fik lyst til at ændre og forbedre egne arbejdsrutiner – og deltage i de store strategiske forbedringer. Så var der angst for forandringer, gik alle nu meget mere aktivt om bord på den rejse, som vi kaldte ”Beat Polen”. Vi skulle effektivisere – men fortsat bevare vores fantastiske brand og evne til at innovere. Det lykkedes! Så tak til alle vores medarbejdere for at tage med på den rejse, hvor nogle stoppede, da de blev Six Sigma Yellow Belts, og andre gik hele vejen mod at kunne kalde sig certificeret Lean Six Sigma Black Belt”

 

Massive forbedringer gjorde, at Bisca valgte at blive i Danmark

Biscas resultater er ikke kommet ”overnight”. Kompetenceudvikling handler ikke kun om at sende medarbejdere på kursus. Det handler om at flest mulige også får reelle muligheder for at få praktiske erfaringer med deres nye metoder og værktøjer. Gennem det længerevarende arbejde med Storm blev det muligt at skabe så stor opmærksomhed om, at ”gå fra teori til praksis”, at det blev en helt naturlig del af sproget i Biscas produktion.

Resultatet er blevet gladere medarbejdere og en markant bedre bundlinje. Med en årlig omsætning på mere end 530 mio. kr. skaber de nu godt 50 mio. kr. årligt. Da rejsen begyndte, var det samme beløb på bunden… bare som røde tal.

 

Bisca satsede på Six Sigma uddannelse og konsulenthjælp

Gennem forløbet uddannede Bisca medarbejdere i både Six Sigma Yellow, Green og Black Belt, samtidigt med, at de modtog konsulenthjælp fra Storms eksperter. En kombination der viste sig yderst effektfuld for organisationen.

Læs mere om:

Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

IASSC logo

Bliv klogere på vores

Scroll To Top