Skip to content

Søren Nordfang fra DNP Denmark- Green Belt uddannelse hos Storm

DNP Denmark og Six Sigma

Søren Nordfang, projekt tekniker fra DNP Danmark, skrev en lille artikel om sin oplevelse af sit Six Sigma Green Belt forløb.

 

Af Søren Nordfang – en uddannelse i verdensklasse

Jeg har gennem de år MIV (Medarbejder I Verdensklasse) har været på dagsordenen været på flere kurser. Nogle gode og andre mindre gode. Det bedste kursus jeg har deltaget på var Lean Six Sigma, Green Belt, som blev afholdt af Storm – House of Six Sigma.

Læs mere om MIV (Medarbejder I Verdensklasse) projektet her.

 

DMAIC-projektet skabte markante besparelser

Six Sigma er en forandringsmetode, der bruges til at identificere kvalitetsforbedringer og til at klarlægge, hvordan eksisterende processer i en organisation kan optimeres og effektiviseres til det yderste. Six Sigma DMAIC-modellen kan deles op i fem faser.

 

Define Problemet defineres, og det foreløbige mål fastsættes
Measure Måling af problemets omfang
Analyze Data analyseres og den/de vitale årsager identificeres
Improve Løsninger vælges, baseret ud fra dataanalyser
Control Det tjekkes, om der rent faktisk er sket en forbedring,. Og det sikres at at forbedringen fastholdes.

 

Inden uddannelsens start skulle vi finde et velegnet projekt, som vi skulle arbejde med under forløbet. Projektet skulle godkendes at en projektsponsor fra egen virksomhed samt Storm. Uddannelsen blev afholdt over de 5 faser, hvilket vil sige, at for hver fase var vi på kursus 2-3 dage og havde ca. en måned mellem hvert kursusforløb. På denne måde kunne vi arbejde med vores projekt på netop den fase vi havde været igennem. Dette gav god læring, fordi vi fik brugt det vi netop havde lært i praksis.

Da jeg netop var blevet tekniker, for den proces jeg kørte mit projekt på, gav det mig samtidig en rigtig god forståelse for processen, som ikke havde fået lige så detaljeret uden projektet. Projektet gjorde, at vi fik reduceret vores største kassationsårsag, som på sigt vil give en besparelse på 158.000 kr. om året.

På billedet ovenfor er Søren (med diplomet) netop blevet certificeret Green Belt. Søren er flankeret af sin projektgruppe.

Uddannelsen har gjort at jeg har fået blod på tanden, til at bruge Six Sigma som en del af mit arbejde, og kører netop nu et mindre Six Sigma projekt, der går ud på at reducere kassationsårsagen ‘foliestreger’, som har et potentiale på en besparelse på 73.000 kr. om året.

Læs mere om Green Belt uddannelsen her.

Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

Få viden, inspiration og indsigt. Gratis og uforpligtende.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
IASSC logo
Scroll To Top