Stikprøver

Langtfra alle organisationer har ressourcer til eller mulighed for 100% kontrol af sine produkter, processer eller services. Derfor er stikprøver en effektiv metode til løbende kvalitetstjek. Men hvordan ved man, om der tages for mange eller for få stikprøver? Der findes statistiske beregninger der bestemmer, hvor mange stikprøver, der optimalt skal tages i en given proces.

Med denne pakke om stikprøver får I defineret jeres organisations optimale antal for stikprøvetagning.

Stikprøver hos Storm - House of Six Sigma

Stikprøver foretages for at tjekke og sikre kvaliteten af sit produkt, service eller proces. Mange organisationer foretager løbende stikprøver, men spørgsmålet er; hvor mange stikprøver skal vi tage? Hvordan skal vi tage dem? Hvor skal vi tage dem? Hvem skal tage dem? Og hvor ofte?

Få svar på, hvor mange stikprøver I bør tage, og få effektiviseret jeres kvalitetskontrol. Der findes statistiske beregninger til kalkulering af, hvordan stikprøver tages optimalt for enhver given proces. Optimal stikprøvetagning er, når stikprøverne repræsenterer ’den fulde population’ – altså alle produkter/processer, som der foretages stikprøver på.

 

Stikprøver bruges f.eks. til:

  • Tjek af kvalitet iht. kundekrav
  • Overblik over variationen i produkt/ydelse
  • Indkøring af nyt produkt/ydelse
  • Standardisering af arbejdsgange/produkter på tværs af afdelinger/sites
  • Validering af processer/produkter

Hvem henvender stikprøvepakken sig til?

Stikprøver er både for produktion og administration. Alle organisationer, som arbejder med en ydelse, bør løbende foretage stikprøver, for at sikre en kvalitet der lever op til kundens krav og ønsker.

Stikprøvepakken er for alle organisationer, som ønsker en effektiv og robust proces omkring stikprøvetagning, og som ikke har behov for 100% kontrol.

Hvordan ser forløbet ud?

Med stikprøvepakken får I et gennemført forløb med fokus på optimering af jeres stikprøvetagning. Vi forbereder analysen grundigt og bruger forskellige værktøjer til at forstå jeres nuværende stikprøveproces, jeres datagrundlag og fremtidige behov.

Gennem erfaring ved vi, at over halvdelen af arbejdet ligger i forberedelsen til analysen, hvis vi ikke forstår nuværende performance, bliver det svært at optimere den.

Forløbet afsluttes med den specifikke stikprøveudregning og på baggrund heraf, afgives en konklusion og gode råd til fremtidig stikprøvetagning, der kan effektivisere kvalitetskontrollen i jeres organisation.

Det får I med stikprøvepakken:

Stikprøvepakken giver jer svar på, hvor mange stikprøver I optimalt bør tage for en given proces, til sikring af, at stikprøverne repræsenterer ’den fulde population’ af jeres produkt, service eller proces.

Denne pakke giver jer udregning og oplæg til videre stikprøvetagning. I får svar på, hvor mange stikprøver I bør tage, hvor og hvornår, dvs. at I får:

  • Identificering stikprøve udfordringer og muligheder nu.
  • Udregning af stikprøvestørrelse – Hvor mange bør I tage?
  • Oplæg til stikprøvetagning – Hvor og hvornår bør stikprøverne tages?

Ønsker I at gå videre med kvalitetskontrol gennem stikprøver, kan I tilkøbe rådgivning til planlægning og udførsel af stikprøver (altså hvem og hvordan).

-

Pris fra 75.000 (ekskl. moms)

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt / Lean Six Sigma Black Belt

Med Six Sigma Black Belt uddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder, der ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere