120 personer tog en Six Sigma ”White Belt”

120 personer tog en Six Sigma ”White Belt”

Six Sigma ses traditionelt som omfattende meget statistik og tung boglig læring! Tænk om alle medarbejdere blev grebet om filosofien uden brug af traditionel undervisning – og bare gerne ville i gang. Og de skal lære det på en dag – og alle på samme dag. Se – det var målet, da vi skulle hjælpe en helt ny kunde – PMC Technology – med at komme i gang med at bruge Six Sigma.

Det lykkedes os faktisk! Både ledere og medarbejdere sagde efterfølgende: ” Bedste fælles uddannelsesdag nogensinde! Både fagligt og socialt. Det skaber grundlag for noget nyt.”

Målet var at formidle den brede forståelse af Six Sigma – uden at det blev opfattet bureaukratisk. Dagen var opbygget omkring praktiske øvelser og plenum sessions. Hermed kunne vi holde en intensiv læringsproces med glæde og engagement… Vel vidende, at vi også bad alle om at være aktive i næsten 10 timer.

Der blev snakket kundekrav og brugt LEGO-klodser. Det kan faktisk være svært at designe kundernes krav… Med målinger af økologiske kartofler havde vi et godt grundlag for at lave statistiske beregninger. Senere skulle grilles marshmallows og gerne skabt som et egentligt flow. Og under opholdet på en øde ø lærte alle, hvor vigtigt det at kunne kommunikere, når nye ting skal bygges op.

De store plenumsessions var baseret på flipcharts og tuscher. Powerpoint har nemlig ikke altid sin berettigelse. Så ny teori blev introduceret sammen med konkurrencer, viden og dataindsamling.

PMC Ansatte

Det kunne på mange måder ligne et stort forvirrende gedemarked. Men gennem stringent styring og stor respekt for planerne, kom alle medarbejdere og ledere i løbet af dagen hele vejen rundt omkring filosofien bag Six Sigma. Ligesom de vigtigste metoder indenfor Six Sigma også bar blevet præsenteret og diskuteret. Gennem en lille praktisk test lykkedes det faktisk også at vise sig selv og alle andre hvor meget ny viden, der var blevet opbygget i løbet af dagen.

For at genfinde både læring og glæde fra selve dagen afholdt vi i de efterfølgende uger en række informationsmøder, hvor grupper på op til 20 medarbejdere fik lejlighed til at genopfriske deres læring – og dermed effekten af dagen. Her kom alle med fælles hjælp frem til de 6 – 8 primære læringspunkter – og var i stand til at vise en umiddelbar forståelse af den nye læring. Endvidere var alle informationsmøder præget af en refleksiv stemning og lyst til at diskutere hvordan deres nye kunne forbedre deres fælles arbejdsplads.

 

Læs mere om White Belt uddannelsen her – en sikker vej mod fælles sprog i organisationen.

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt / Lean Six Sigma Black Belt

Med Six Sigma Black Belt uddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder, der ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere