Skip to content

Markedets mest seriøse Lean Six Sigma uddannelser!

Søger du en Lean Six Sigma uddannelse? Så finder du her på siden markedets mest seriøse og kundefokuserede Lean Six Sigma uddannelser og certificeringer, som du kan tilpasse til dine individuelle behov.

Du kan også vælge at tage enkeltdagskurser indenfor netop det område du ønsker. Få overblik over Storms enkeltdagskurser her.

-

Green Belt

Led og gennemfør forbedringsprojekter inden for eget fagområde eller organisatoriske enhed og opnå signifikante forretningsmæssige resultater.

-

Black Belt

Lær at gennemføre tværfaglige og tværorganisatoriske forbedringsprojekter, der kan have store mængder data og opnå signifikante forretningsmæssige resultater.

-

Master Black Belt

Denne overbygning til Black Belt fokuserer på den organisatoriske drift af Lean Six Sigma. Forandringsledelse og organisatorisk forståelse er centrale komponenter.

-

White Belt

En halv dag hvor du og måske dine projektdeltagere eller kolleger bliver introduceret til Lean Six Sigma metoden.

-

Yellow Belt / DMAIC-forståelse

Lær forbedringsmodellen DMAIC som bruges til forbedring af eksisterende produkter og processer.

-

Praktisk DMAIC Projekt

Anvend DMAIC-metoden i praksis som del af Green eller Black Belt-uddannelsen eller som ekstra støtte til næste projekt.

Six Sigma bælterækkefølge - Hvor bør du starte?

Six Sigma uddannelser er inddelt i bæltefarve-niveauer. Rækkefølgen: White belt > Yellow Belt > Green Belt > Black Belt.

Du behøver dog ikke at følge rækkefølgen slavisk. Du kan sagtens gå direkte i gang med en Green eller Black Belt uddannelse, hvis ressourcerne og behovet er hertil. Ønsker du en grundlæggende introduktion til Six Sigma inden du påbegynder et større Six Sigma arbejde, kan det være en god ide at starte med enten White eller Yellow Belt. Er du i tvivl? Så ring til os, sammen finder vi den uddannelse der dækker dine behov og ønsker.

Typisk Six Sigma bælterækkefølge:

Six Sigma bælter rækkefølge

Mere end et certifikat...

Din uddannelse hos os er mere end et certifikat. Du uddanner dig til at kunne levere forretningsresultater.
Under din uddannelse gennemfører du et strategisk forbedringsprojekt i din virksomhed. Her demonstrerer du dine evner til at skabe værdifulde kvalitets- og effektiviseringsforbedringer. De fleste uddannelsesprojekter opnår en gevinst på mellem 500.000 kr. og 2 mio. kr., men vi har også set helt op til 70-80 mio. kr. på et enkelt projekt!

Arbejsdage hos Storm - Læring i centrum

Hos Storm går vi op i din læring. Al undervisning foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis, gennem øvelser, diskussioner og eksempler. Vi afholder endda arbejdsdage, som for Green og Black Belt er obligatoriske. På arbejdsdagene arbejder du med dit projekt i Storm-huset, hvor du kan sidde alene eller spare med andre kursister eller Storms konsulenter.

Du kan også "bare" arbejde i Storm-huset udenfor arbejdsdagene, hvis du er Green- eller Black Belt kursist eller Guld/Platin medlem af The Lean Six Sigma Community.

Læs mere om gratis hjemmearbejdsdag hos Storm.

Et Six Sigma forløb kort fortalt

Se videoen og få et indblik i, hvad Six Sigma rent faktisk er.

Hvad siger vores kunder?

Kursusevalering 4,3 stjerner af 5 mulige / Storm - House of Six Sigma

4,3 stjerner af 5 mulige. 744 kursusevalueringer siden 2011.

Christel Brygger Haugsted, Lean Six Sigma Black BeltStorm - House of Six Sigma er en anbefalelsesværdig Lean Six Sigma-udbyder. De har hyggelige og stemningsfulde rammer. Det giver tryghed og åbner for fortrolighed på holdene, så man kan dele hinandens gode og dårlige real life-erfaringer og lære af dem. Storm formår at tilrettelægge undervisningen. så den er varieret og spændende med en god blanding af teori, eksempler, dialog, øvelser og vekslende mellem forskellige undervisere, som brænder for forskellige emner. Ikke mindst i coaching hvor der er adgang til de forskellige eksperter alt efter ens skiftende problemstillinger gennem projektet. Det at kunne sidde en hel dag uforstyrret i deres lokaler har skabt ro og plads til projektarbejdet. 

Christel Brygger Haugsted

Supply Chain Director, Bavarian Nordic A/S

Brian Søgaard Laursen, Six Sigma Black BeltRejsen har været en stor læring i sig selv. Jeg gik nok ind til uddannelsen med en ’hvor svært kan det være’-tankegang, men jeg har sidenhen fundet værdierne i, at få de enkelte faser ind under huden og gøre det ordentligt. Det er ikke bare en række værktøjer, det er et koncept og en tankegang. Man får omsat organisationens virkelighed til noget kvantificerbart. Noget man kan diskutere, forventningsafstemme og beslutte ud fra. Det giver muligheden for at styre processer på en ny måde, hvor der er enighed om, hvordan processerne ser ud. Vi undgår situationerne, hvor vi troede vi var enige, men i virkeligheden sad med vidt forskellige forståelser. Et fælles sprog bliver skabt.

Brian Søgaard Laursen

Scientist, Team Leader, Novozymes A/S

Ole Dahlberg Pedersen, Storm - house of Six SigmaJeg har arbejdet med LEAN i mere end 10 år, men Six Sigma-uddannelsen har givet mig et nyt og mere værdifuldt syn på processer ved at kigge på variationen. Vi glæder os, når vi når vores mål uanset hvordan. Det, som jeg har lært gennem Six Sigma-metoden, er at glæde mig over de mål, jeg har nået gennem viden og stille spørgsmål ved dem, jeg har nået gennem held. Hvis vi ikke dyrker variation i vores processer, går vi glip af megen værdifuld viden. LEAN og Six Sigma er et par fantastiske makkere, både som egentlige problemløsningsværktøjer, men også til at lære sine processer bedre at kende. Tak til Storm – House of Six Sigma for et veltilrettelagt uddannelsesprogram og ikke mindst en rigtig god coaching under mit projekt.

Ole Dahlberg Pedersen

LEAN Engineer, Pronova Biopharma Denmark A/S

Karsten Grove BuchDa jeg stod over for at skulle opgradere mit Lean Six Sigma Green Belt til et Black Belt, faldt det mig naturligt at vælge Storm, hvilket jeg ikke siden har fortrudt. En ting, der især har gjort forløbet udbytterigt, er de coachingseancer, der er ude i egen virksomhed imellem hvert modul. I forbindelse med disse seancer er der mulighed for at få inputtet fra det netop overståede modul konkretiseret, så det passer ind i den problemstilling, man selv sidder med. Jeg kan uden forbehold anbefale Storms Lean Six Sigma-uddannelser på alle niveauer.

Karsten Grove Buch

Senior SC Development Consultant, Carlsberg Danmark A/S

Hos os kan du skræddersy din egen Lean Six Sigma uddannelse

Uddannelserne er modulopbygget, så du kan tage modulerne som enkeltstående kurser eller sammensætte dem til et uddannelsesforløb. I nedenstående infographic kan du se hvordan Lean Six Sigma uddannelserne er opbygget. Hvor du starter med DMAIC forståelse, og bygger gradvis mere og mere på, indtil du har en Six Sigma Black Belt uddannelse. Du er velkommen til at starte med en fuld Lean Six Sigma Black Belt og supplere med yderligere moduler efter ønske, eller du kan tage en Yellow eller Green Belt, eller blot et enkelt kursus - det er helt op til dig.

Six Sigma kursusoversigt og uddannelsesoversigt

Valgfag og obligatoriske fag under din (Lean) Six Sigma uddannelse

Vores modulopbygning betyder, at du kan skræddersy din Lean Six Sigma uddannelse, så den tilpasses netop dine individuelle behov. Uddannelserne består af en række obligatoriske fag og valgfag.

 

I billedet til højre ser du pris og mulig sammensætning af fag/moduler per uddannelse.

 

Du kan altid starte direkte på den bæltefarve, som du har brug for.

 

Se kalenderen for kurser og uddannelsesopstart.

Valgmoduler billede 2020

Uddannelse med resultater - læs om vores kunders resultater med Lean Six Sigma projekter

Siden 2006 har vi uddannet mere end 1.600 personer. På nedenstående sider har vi valgt at beskrive små cases, der tager udgangspunkt i problemstillinger, og som har til formål at give inspiration til muligheder og løsninger.

Klik på overskrifterne for at læse mere om vores kunders oplevelser, med at tage en uddannelse indenfor Lean Six Sigma.

Lean Six Sigma Green Belt uddannelse hos Storm

Hos Storm uddanner vi mange personer årligt i Green Belt og Black Belt. Læs hvad Søren Nordfang, Projekt Tekniker hos dnp Danmark synes om uddannelsen. En uddannelse med et Green Belt projekt, der skabte en årlig besparelse på 73.000 kroner.

Reduktion af variation hos Novozymes

På Novozymes’ granuleringsfabrik i Bagsværd havde man i mange år forgæves kæmpet med, at en stor del af de producerede batcher ikke lå inden for specifikationerne. Et Six Sigma-projekt resulterede i, at processens variation blev reduceret med mere end 50 % og off-spec elimineret.

First Pass Yield fra 69 % til 98 % hos LINAK A/S

LINAK oplevede, at 69 % af de producerede enheder i en vigtig proces ikke kunne godkendes i første forsøg. First Pass Yield blev forbedret til 98 % ved hjælp af Six Sigma.

Reducering af lagerbeholdning hos Philips Lighting

På lageret i Danmark ønskede Philips Lighting at finde de optimale værktøjer til at nedbringe lagerbeholdningen. Minimumindkøbet viste sig at være den afgørende faktor, og lageret kunne reduceres med 45 %.

Betydelig forbedring af OEE (Overall Equipment Effectiveness) hos et tobaksfirma

Gennem en periode havde man set et stigende OEE på samtlige maskiner – bortset fra én. En stor variation blev minimeret med DMAIC.

Referencer fra Lean Six Sigma uddannelser

logoer

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere