Skip to content

Praktisk DMAIC projekt

Som Six Sigma Green Belt og Black Belt handler det om at levere forbedringer i praksis. Forbedringer til glæde for både kunder, kolleger og organisationens bundlinje. Det kan være udfordrende og meget svært at lære i praksis. Så dette modul er et mere langstrakt forløb – med fokus på dit praktisk projektarbejde og med dine personlige læringsmål omkring både metode og værktøjer inden for Lean Six Sigma.

Er du i gang med din Green Belt eller Black Belt uddannelse, skal du, som en del af din certificering, gennemføre et praktisk forbedringsprojekt baseret på DMAIC-metoden. Fordi al forskning viser, at vi som mennesker bedst lære ved at gøre og afprøve i praksis. Så det kræves selvfølgelig også for at kunne kalde sig Green Belt eller Black Belt.

 

Målgruppe

Forløbet er relevant for alle, der arbejder med et konkret DMAIC-projekt!

Deltagere på Green og Black Belt-uddannelserne.

Dette modul er obligatorisk, hvis du ønsker at blive Green Belt eller Black Belt certificeret. Det skal hjælpe dig til at anvende DMAIC og de tilknyttede værktøjer i praksis. For at blive certificeret som Green Belt skal du deltage i mindst 4 af disse arbejdsdage og som Black Belt i mindst 6 arbejdsdage. Du bestemmer selv hvornår afhængig af dit eget projekt og din arbejdsbyrde. Husk dog, at du har maks. to år til at færdiggøre dit projekt før certificering.

 

Støtte til næste DMAIC-projekt

Er du allerede Green Belt eller Black Belt kan du bruge modulet til at få løbende sparring og vejledning, når du laver forbedringer ved hjælp af DMAIC-metoden. Det kan være relevant, hvis der ikke er så mange andre i din virksomhed, der kender metoden – eller hvis du har fået en udfordring af den mere besværlige slags. Så kan vi hjælpe dig med at finde rette værktøj og give dig den løbende sparring undervejs.

Måske er det bare flere år siden, at du sidst anvendte DMAIC – og derfor har brug for en praktisk genopfriskning. Så vær med på dette modul, hvor du samtidig kan få inspiration fra andre projekter.

 

Dit udbytte

Med dette modul/forløb sikres det, at dit projekt oplever fremdrift og har fokus på problemet. Du sikrer, at din problemforståelse og sidenhen din løsning sker med udgangspunkt i kundernes krav. Og du ved, at du – sammen med din projektgruppe – får truffet datadrevne beslutninger.

Din praktiske forståelse for Six Sigma-tænkning øges gennem praktisk brug af DMAIC-metoden og du stoppes ikke, når der er tvivl om hvorvidt din fremgangsmåde er rigtig.

Du får skabt et netværk af andre praktikere – og dermed skabes en løbende mulighed for at udvikle egne kompetencer.

 

Indhold

Modulet/forløbet understøtter det praktiske projektarbejde, som foregår både med kolleger på din arbejdspladsplads og som månedlige arbejdsdage hos Storm.

Groft sagt falder forløbet i 3 – 5 overordnede aktiviteter.

 

Projektudvælgelsen

Vi hjælper dig med at udvælge og tilpasse egnet DMAIC-projekt

 

Månedlig arbejdsdage.

Hver 3. - 4. uge afholdes arbejdsdage. Her er fokus på den praktiske læring - og ingen ny teori.

Dagene holdes virtuelt. Vi booker dig i din kalender - og så melder du selv til eller fra. Vi starter kl. 9 med fælles opstart. Her er plads til opsamling omkring teori samt planlægning af hvordan den enkelte deltager får hjælp i løbet af dagen. Du er velkommen til at deltage fysisk hos Storm. Så skal du blot melde din ankomst 3 hverdage før. På den måde kan vi sikre dig en god forplejning - og et rart sted at arbejde koncentreret.

Dagene giver plads til fælles sparring, refleksion og ikke mindst inspiration. Typisk sidder der flere med samme udfordringer som dig.

Du kan deltage i alle de arbejdsdage, som du har lyst til - lige frem til din endelige certificering.  Er du i gang med en Green Belt-uddannelse skal du nok bruge 4 - 7 af arbejdsdage. På en Black Belt-uddannelse, skal du regne med ml. 6 og 11 dage. Men i sidste ende bestemmer du helt selv.

Individuel coaching

Individuel coaching på din DMAIC-rejse er afgørende for din læring og fremdrift. Som en del af dette forløb afholdes en coaching session for hver DMAIC-fase.

 • Der er afsat 5 gange af 1,5 timers varighed for Green Belts.
 • Der er afsat 5 gange af 2 timers varighed for Black Belts.
 • Har du købt modulet som et enkeltstående modul afsættes 5 gange af 3 timers varighed.

Eksamen

Såfremt du er under uddannelse til Green Belt eller Black Belt, så skal du bestå en eksamen. Det skal bekræfte, at du har opnået rette teoretiske forståelse af Six Sigma filosofien, DMAIC-metoden og hele værktøjskassen.

Med mindre du har specielle ønsker til certificeringsstandard, vil det typisk være en skriftlig eksamen af 1,5 times varighed. Rent fysisk foregår det hos os i Storm i Holte.

Certificering

Når du har gennemført et projekt og bestået din eksamen, er du klar til din endelige certificering. Undervejs har vi sikret os, at du har afprøvet de væsentligst værktøjer i praksis, så denne certificering indeholder en præsentation af dit projekt. Ligesom der også vil være lejlighed til at snakke om din personlige læringsrejse.

Denne dag er ofte en begivenhed – og vi vil derfor opfordre dig til at invitere både projektgruppe, sponsor, chef og kolleger med til denne begivenhed. Det tager typisk 1 – 2 timer.

Kundeudtalelser

 • Praktisk DMAIC GB Projekt
 • 28/05/2024
 • Pris 23.000 (ekskl. moms)


 • BB Lean Six Sigma med DMAIC Projekt DK/UK 27/8/2024
 • 27/08/2024
 • Pris 94.100 (ekskl. moms)

Kontakt os

  Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

  IASSC logo

  Bliv klogere på vores

  Scroll To Top