Skip to content

Det er nu, du skal forandre din virksomhed! – Debatindlæg i Børsen

Debatindlæg i Børsen 12. oktober 2009
– Af administrerende direktør Ane Storm Ry, Storm – House of Six Sigma

Den finansielle krise har nu stået på i over et år. Nogle påstår, at vi endnu kun har set toppen af isbjerget, mens mange – både private og offentlige – føler, at tilliden og købelysten så småt er ved at vende retur. Og på et eller andet tidspinkt VIL krisen være overstået, og det er en god anledning til at spørge sig selv: Er min virksomhed klar, når kurven vender, og der atter er mulighed for fremgang og vækst? Når vi igen får gang travlt, vil vi stadig være i stand til at gøre tingene på den mest effektive måde  – til glæde for både kunder og medarbejdere?

Find overlevelsesinstinktet og motivationen frem hos dig selv og dine medarbejdere. Netop i en tid, hvor fremtiden synes usikker, og ingen ved, hvad morgendagen bringer, er motivationen og forandringsvilligheden måske netop på sit højeste – og det er nu der er tid til det. I opgangstider har vi for travlt til at gøre noget – og ingen kan se behovet. Men nu, hvor vi alle mærker nedgangstider, så er fokus på kortsigtede besparelser. Men hvad nu hvis medarbejderne rent faktisk selv erkender, at der et behov for at forandre på længere sigt? Det er netop nu, at vi har tiden til at udvikle de smarte og mest effektive måder at gøre tingene på, så overvej, hvordan du vil omstrukturere din virksomhed, hvis den trænger til det – og vær klar til at komme rigtigt i gang, når de økonomiske hjul igen begynder at dreje for fuldt tryk.

Første skridt på vejen er at involvere dine medarbejdere. Medarbejderne er drivkraften i enhver forandring, og uden dem, ingen forretning. Derfor, sørg for at alle dine budskaber og initiativer giver mening for medarbejderne, så de engagerer sig helhjertet. Når først engagementet er på plads, er der masser af intern energi at hente. Spørg medarbejderne, hvor der kan forbedres, hvad der skal til for at skabe disse forbedringer og inddrag dem i så mange beslutningsprocesser som muligt. Vel vidende, at du som leder sætter de strategiske rammer, så er dine medarbejdere de bedst kvalificerede til at forbedre og udvikle deres egne daglige opgaver.

Sagt med andre ord, giv din virksomhed et gevaldigt sundhedstjek: Kører alle processer optimalt? Hvor opstår der spild? Og så bør du give ”vi plejer”-mentaliteten sparket og se nærmere på, om jeres rutiner rent faktisk giver mening – og samtidig lede efter de flaskehalse, som påvirker produktion og effektivitet.

Det handler kort sagt om i første omgang at definere, hvor problemerne opstår og dernæst at måle, hvor store problemerne reelt er. Hvor meget spild opstår der i løbet af eksempelvis en produktionsproces, og hvor lang tid er den enkelte medarbejder om at udføre sin opgave, og kan den udføres mere effektivt? Oplever vores kunder stor variation i vores produkter eller ydelser fra gang til gang? Næste skridt er at analysere processerne og dermed finde ud af, hvordan du og dine medarbejdere bedst forbedrer og effektiviserer de eksisterende processer og arbejdsgange.

Sæt gang i forandringerne nu, dokumenter jeres processer og giv dig selv, dine medarbejdere og jeres rutiner et grundigt sundhedstjek. Så er I klar til robust drift og vækst, når krisen vender.

Lær Six Sigma tankegangen – tag en efteruddannelse.

Du kan også tage et enkeltdagskursus indenfor netop det område du har behov for.

Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

IASSC logo

Bliv klogere på vores

Scroll To Top