Skip to content

Operational Excellence og Lean Six Sigma konference – Internationale indsigter

Den 25. maj 2017 var der ’Operational Excellence og Lean Six Sigma konference’ på Sri Lanka – og Storm var selvfølgelig med. En bred vifte af nationale og internationale virksomheder var repræsenteret. Alle klar til at dele deres viden og diskutere forskellige udfordringer og muligheder indenfor Operational Excellence og Lean Six Sigma.

Som altid, kommer man hjem med masser af inspiration og nye indsigter fra de mange virksomheders inputs – og dem vil vi selvfølgelig gerne dele med jer.

 

Fra 20% fejl til 1,1% året efter – det fortalte Marcus om

Storms konsulent Marcus Sørensen var en af de mange oplægsholdere til årets konference. Marcus har tidligere arbejdet med Lean Six Sigma indsatser i Asien i over seks år, hvor han har skabt banebrydende forandring og optimering for virksomheder – og netop derfor blev han inviteret som oplægsholder til konferencen.

I sit oplæg talte Marcus om en af sine tidligere Lean Six Sigma indsatser i Indien. Et projekt omkring produktionen af pesticidebehandlet myggenet, også kaldt LLIN (Long Lasting Insecticital Nets). Da Marcus startede dette projekt havde produktionen 20% fejl i myggenettene. Efter Lean Six Sigma indsatserne faldt fejlraten til 1,1% allerede året efter. En markant forbedring på baggrund af Lean Six Sigma værktøjer. Forbedringerne for virksomheden var så markante, at virksomheden året efter implementerede samme Lean Six Sigma strategi i Kina, med samme resultat.

Kvalitetsforbedringerne blev sikret gennem bl.a. Lean Six Sigmas DMAIC-metode, statistiske værktøjer og VOC-CTQ (Voice Of the Customer – Critical To Quality). Helt konkrete værktøjer med kæmpe effekt.

 

Vi tager 3 indsigter med fra ‘Operational Excellence og Lean Six Sigma konference’

Det er altid spændende at se, hvordan andre lande og virksomheder arbejder med Lean Six Sigma. Vi bliver klogere, og får ny energi. Denne konference var ingen undtagelse. Overordnet set, tager vi tre indsigter med os hjem fra Sri Lanka:

 

1. Lean Six Sigma værktøjer kræver forandringsledelse.

Lean Six Sigma værktøjerne alene giver ikke nødvendigvis de bedste resultater, det kræver forandringsledelse at få værktøjerne ordentligt i spil. Der er ingen tvivl om, at værktøjerne har vist sit værd både på Sri Lanka, hvor konferencen blev afholdt, og i andre dele af verden, men hvis vi skal have mest mulig ud af vores Lean Six Sigma værktøjer, må vi være klar til at tage de nødvendige beslutninger. Vi skal være klar til at forandre for at kunne forbedre – ellers udnyttes det fulde potentiale af værktøjerne ikke

2. Lean Six Sigma er universelt.

Hvorend du befinder dig i verden, kan du tale om de samme værktøjer og metoder med de samme ord. Lean Six Sigma er blevet en universel filosofi, med sine helt egne diskurser og logikker. Det er imponerende, hvordan du kan rejse verden rundt, tale med nye mennesker fra andre kulturer, og stadig forstå hinandens problemstillinger og succeser. Det betyder, at landegrænser udviskes ift. international sparring og vidensdeling. Og det tilbyder, at vi lettere kan arbejde sammen og stå sammen om fremtidens Lean Six Sigma udvikling.

3. Lean Six Sigma værktøjskassen er generisk.

Lean Six Sigma værktøjskassen er så bred og omfavnende, at den kan bruges til at løse nærmest hvad som helst. Om så vi taler svartider i et callcenter, transaktioner af bankoverførsler eller kvalitetssikring af myggenet så kan Lean Six Sigma værktøjerne bruges. Lean Six Sigma tænkes ofte ind i et produktionsøjemed, men til konferencen var det tydeligt, at værktøjerne er så generiske, at de kan bruges til at løse et utal af problemer – dét budskab skal vi have bredt ud.

 

Vi siger tak for dette års Operational Excellence og Six Sigma konference. Marcus og Storm er kommet godt hjem fra Sri Lanka. Vi blev klogere, fik ny inspiration og fik dyrket vores internationale netværk.

 

Vil du kunne følge i internationale Six Sigma konferencer?

Som medlem af Storms community bliver du en del af vores virtuelle community platform ‘vibe’. På vibe har du blandt mange andre ting kalender og arrangementsoverblikket over fremtidige konferencer, oplæg, gå-hjem-møder, workshops og kurser. Læs mere om medlemsmuligheder, priser og tilmelding til vores community her.

Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

IASSC logo

Bliv klogere på vores

Scroll To Top