Skip to content

Jette fra Linak får kollegial sparring fra hele Danmark

Gennem de seneste år har medlemmer af Storms Lean Six Sigma Community hjulpet hinanden på kryds og tværs.

Tilbage i 2017 fik Morten en god ide. Morten var – som mange gang før, med til et fysisk netværksmøde hos Storm og på agendaen var blandt andet en diskussion om hvordan man kunne hjælpe hinanden udenfor de klassiske møder. ”Kan man ikke bare sørge for, at vi ringer sammen noget meget?”, spurgte Morten.

Det tænkte vi lidt over – og op, kom idéen med ”hjælpekald”. Hjælpe-kald er løbende virtuelle møder. Booket med 3 – 4 ugers mellemrum og af en times varighed. Det giver mulighed for at få råd og sparring fra Storm og de øvrige Community-medlemmer omkring det, der driller. Eller hvis man lige har fået en tanke, som ville være rar at sparre med nogle om.

Alle har kolleger – og ofte gode muligheder for at hente hjælp og inspiration. Men nogle gange kan det også være rart at tale med nogen, som ikke lige er i samme situation – og dog stadig har samme faglige baggrund.

Jette Jepsen, som arbejder hos LINAK, er en aktiv bruger af hjælpe-kaldene og prioriterer disse kald meget højt. Her får Jette konstruktiv sparring, når hun har brug for det. ”Jeg får mulighed for at lære noget nyt og selv bidrage aktivt med ny viden samt modtage inspiration fra de andre deltagere. Hvis vi har mødt hinanden før, kender vi hinandens projekter og arbejdsområder og sidder måske med samme problematik”, fortæller Jette, og fortsætter: ”Og selvom vi ikke har mødt hinanden – eller arbejder indenfor samme område, så er nogle af vores opgaver meget ens. Det betyder, at jeg ofte også hører noget nyt, som jeg kan lade mig inspirere af. Det giver ny læring.”

Emnerne på hjælpekald er aldrig helt planlagt på forhånd. Så det kan være alt fra tal-værdiers betydning i en FMEA, udfordringer med at få opbakning fra ledelsen, implementering af nye processer – og over til diskussion af softwaremuligheder.

Hjælpekaldene har fået stadig større betydning. De er fastlagt og booket et par måneder frem – oftest fra morgenstunden, så det er muligt at tilrettelægge egne opgaver lidt rundt om dem. ”Jeg prioriterer hjælpekaldene ret højt”, siger Jette, ”også fordi det er vigtigt, at man også selv får lejlighed til at hjælpe andre med gode idéer og erfaringer. Vores organisationer er forskellige – men mange af problemerne er lidt de samme. Derfor kan andres gode spørgsmål være med til, at man selv kan bringe egen viden i spil – og dermed også se sin egen verden på en ny måde.”

Corona har ændret arbejdsmåde for mange af os. Meget mere foregår virtuelt og ofte hjemmefra. Det betyder også, at vi hos Storm har intensiveret antallet af hjælpekald. Typisk er der nu 2 uger mellem kaldene. Og vi fik en opfordring om, at de gerne måtte ligge på lidt forskellige tidspunkter. Så det er vi i fuld gang med at prøve af.

Har du lyst til at være med i vores community – og dermed kunne deltage i vores hjælpekald, så fang os på 7020 7141 eller send en mail info@storm.dk. Vi skal hjælpe hinanden – på afstand, så det koster ikke noget at være med.

Efterlad en kommentar




Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

IASSC logo

Bliv klogere på vores

Scroll To Top