Skip to content

Lykke havde endelig fundet drømmejobbet – men der var en hindring

”Jeg har nu kompetencerne til at søge mit drømmejob”

Sagsbehandleren i det lokale jobcenter bevilgede Lykke Poulsen tre dages kursus i forandringsledelse og Six Sigma. Det åbnede døren til det jobopslag, som hun brændende ønskede at søge.

Lykke havde endelig fundet drømmejobbet – men der var en hindring

Som forholdsvis ny ledig og jobsøgende, stødte Lykke på sit drømmejob som executive assistant.
Men der var en hindring. Virksomheden søgte en medarbejder med dokumenterede kompetencer indenfor forandringsledelse og Six Sigma. Kompetencer, som Lykke ikke havde for 14 dage siden. Det er der lavet om på nu. En koncentreret indsats med hjælp fra både Lykkes eget private netværk og jobcentret er gået stærkt. ”Jeg tog fat i mit netværk, og spurgte om de kendte til kursusudbydere, som både kunne undervise i Six Sigma og forandringsledelse. Her fik jeg anbefalet Storm – suppleret med meget positive udtalelser om forskellige typer af kurser”, fortæller Lykke og fortsætter: ”Nu handlede det blot om at få lov til at deltage. Kurserne var nemlig ikke forhåndsgodkendt af jobcentret.”

Tag udgangspunkt i egen konkrete situation, når der søges om jobrettede kurser

Kobling mellem egen teoretiske viden og de praktiske færdigheder er afgørende for mange organisationer. Især når de rekrutterer nye medarbejdere. ”Man skal kunne vise, at man som jobsøgende også er aktiv og engageret i

at videreudvikle sig.”, fortæller Lykke. ”Kurserne passede lige til mit behov. Men jeg var nervøs for, om jeg kunne få bevilget kurserne, da jeg ikke opfyldte en del af kravene. Jeg havde mange forskellige erhvervserfaringer, højere uddannelser, samtidig med at kurserne ikke var på positivlisten. Så jeg skrev en individuel begrundet ansøgning og forklarede, hvorfor disse kurser vil kunne hjælpe mig tilbage i job”.  Suppleret med en begrundelse om, at hun havde fået afslag på jobs grundet manglende certificering indenfor forandringsledelse og Six Sigma. Det endte med, at kurserne blev bevilget. ”Så kæmp for det – også selv om kurserne fra Storm ikke står på Jobcentrets positivliste”, siger Lykke.

Lykke skrev en anbefaling på LinkedIn allerede efter første kursusdag

”Mit netværk havde rost kurserne fra Storm i så høj grad, at jeg startede første kursusdag med store forventninger. Allerede halvvejs under den første kursusdag blev jeg bekræftet i mit valg af kursus og kursusudbyder”, fortæller Lykke og fortsætter: ”Jeg var så begejstret, at jeg gik hjem og skrev en anbefaling på min LinkedIn profil. Jeg havde allerede efter den første dag fået mere end jeg forventede. Jeg oplevede kompetente undervisere, der med deres undervisningsstil formåede at gøre indholdet let forståeligt og klart, samtidig med at det hele bygges op omkring cases, hvor man virkelig får et indblik i, hvordan teorierne, metoder og værktøjerne skal benyttes i en organisation. Der er en rød tråd gennem hele forløbet og man ved hvor man skal hen. Det gør det lettere, når man skal lære noget nyt – og stadig koble det til egne erfaringer fra tidligere jobs.”

”Jeg har et fyldt hoved af viden – og jeg kan bruge det hele i min fremtidig karriere”

Kursusdage hos Storm er intense. Både fordi meget ny teori skal fordøjes og kobling til egen praksis er en vigtig del af selve læringsprocessen. Og er der ikke en konkret organisation her og nu, så kan fælles cases altid understøtte den faktiske læring. ”Jeg havde fået så meget givende viden, at mit hoved var fyldt op, når jeg kom hjem efter dagene – og samtidig glædede jeg mig til morgendagen”, fortæller Lykke reflekterende. ”Jeg har fået fyldt min personlige værktøjskasse op med kompetencer, der passer til min profil, masser af positive oplevelser og et styrket CV, så jeg er klar til nye udfordringer et nyt sted.”

”Overordnet set kan jeg bruge hele formatet i mit fremtidige job. Men hvis jeg skulle nævne en ting, som virkelig hænger fast, så vil det være ledelsesret medfulgt af en ledelsespligt, som Ane talte meget om. Det vil jeg bruge overfor mine kommende ledere. Hvis der skulle være nogen, der ikke er så gode til deres job, så kan lederen holdes op på, at det er dennes ansvar og vedkommende skal ikke tørre det af på nogle andre. Og det skal i hvert fald ikke tørres af på mig, hvis jeg er din assistent. Det er dit ansvar. Men det kan dog godt være mit ansvar at holde dig op på, at det er dit ansvar og du skal huske at gøre det.”, slutter Lykke. Med en bemærkning om, at en executive assistant nogle gange skal turde sige tingene lidt direkte.

”Jeg vil have Six Sigma uddannelse i min fremtidige kontrakt”

Ofte er det i forbindelse med en ny ansættelse, at der kan være plads til at drøfte fremtidige udviklingsmuligheder. Det har Lykke også tænkt sig at gøre. ”Jeg kommer helt klart tilbage til Storm i fremtiden. Jeg vil gerne tage nogle bælte-uddannelser. Så i min fremtidige kontrakt skal stå, at jeg skal tage Six Sigma uddannelse – uanset om de bruger Six Sigma eller ej.”

Efterlad en kommentar
Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

IASSC logo

Bliv klogere på vores

Scroll To Top