Netværksmøde hos Carlsberg i Fredericia

Netværksmøde hos Carlsberg i Fredericia

Tirsdag d. 5. oktober 2010 blev det tid til det længe, med spænding, ventede besøg på Carlsberg.

Vi startede med en bordet rundt, hvor alle præsenterede sig og fortalte kort om deres udfordringer på Lean Six Sigma området. Mange er stadig i opstarten og mangler flere veluddannede ressourcer til at trække med. Vi var enige om at det er en rejse og det handler om 80 % mennesker og 20 % værktøjer!

Carlsberg er godt i gang med Lean-rejsen. Især arbejdet på deres to dåsekolonner har været en stor succes og tjent Lean-initiativet hjem flere gange. Dem var vi ude at se på og i den forbindelse gik vi dåsens vej gennem fabrikken. Derefter så vi de målstyringstavler, hvor der holdes møder hver dag og snakkede om løbende forbedringer og opfølgning på KPI’er. Det var super flot at se, hvor langt de er nået med det. Det kører, men kræver stadig en del opfølgning fra Lean-kontoret.

Vi så også vedligeholdstavlerne og blev præsenteret for, hvordan de laver forebyggende aktiviteter hele tiden og prøver at planlægge nedetid, så de mindst muligt forstyrrer produktionen. ”Sansestyret vedligehold” var et nyt begreb for mange. Det samme var RIS skemaer (Rengøring, Inspektion og Smøring).

Karsten Buch delte efterfølgende med os, hvordan rejsen havde været indtil nu og de udfordringer, der stadig er foran dem hos Carlsberg. Til slut kom deres Supply Chain Udviklingschef og fortalte om Projekt Portefølgestyring og gav sit bud på, hvad fremtiden bringer for Lean og de paradokser han ser.

Alt i alt var det en super spændende og vellykket dag og vi skylder en stor tak til Karsten Buch og hans kollegaer for arrangementet.

 

Kom med til næste arrangement

Vi afholder løbende arrangementer i vores Lean Six Sigma Community – og du kan også være med. Klik ind på vores Community-side – her kan du læse meget mere om dine medlemsmuligheder, tilmelding og priser.

Kan vi hjælpe dig?

Kontakt os på 7020 7141 eller udfyld formularen nedenfor hvis du har spørgsmål til dine mange muligheder, vi står klar.

Invalid Email
Invalid Number

Spændende kurser

Se flere spændende kurser i vores kursusoversigt.

Six Sigma Black Belt / Lean Six Sigma Black Belt

Med Six Sigma Black Belt uddannelsen bliver du en eftertragtet medarbejder, der ...
Læs mere

Datadrevet ledelse

Mange organisationer styres typisk gennem økonomi og aftalte KPI’er. Med dette kursus ...
Læs mere

Forandring og forankring

Gode projektmodeller giver ikke resultater i sig selv.  ”It’s a 90% people ...
Læs mere

Design for Six Sigma, DfSS

Design for Six Sigma (DfSS) anses for at indeholde nogle af de ...
Læs mere