Skip to content

Slut med for lang behandlingstid hos West

WEST

I 2020 besluttede Caspar Skau Madsen, QA Operations Manager hos West Pharmaceutical Services sig for, at det var slut med for lang behandlingstid af hændelser på fabrikken. Derfor gik han som en del af sin Six Sigma uddannelse i gang med projektet, og er nu certificeret Six Sigma Green Belt.

 

Når uventede ting opstår i forbindelse med en produktion, oprettes der en hændelse. Hændelserne skal helst behandles indenfor forhåndsbestemte dage, således, at det ikke skaber forsinkelser for leverancen til kunden. Og selvom West Pharmaceutical Services Denmark i forvejen er en datadrevet virksomhed, så gælder det hele tiden om at arbejde mere effektivt og mindske spil.

”Vi har i virksomheden haft en udfordring med en gennemløbstid, som er for høj på vores hændelser” fortæller Caspar der besluttede sig for at løse det med et DMAIC-projekt. En for høj gennemløbstid skaber forsinkelser på leverancen til kunderne. Derfor var det vigtigt for Caspar at reducere gennemløbstiden, hvilket han har opnået med DMAIC-projektet, startende i et defineret flowteam. Projektet er en del af Green Belt uddannelsen, taget hos Storm – House of Six Sigma.

 

Det er konkret, databaseret og ikke baseret på mavefornemmelser

Med værktøjer fra Six Sigma kunne Caspar hurtigt undervejs i projektet mærke forbedringer. Brugen af datamåling og analyser var klart en fordel, ikke kun for at kunne observere processerne og skabe et fælles datagrundlag – men også fordi det skaber evidens for implementering af den endelige, holdbare løsning. Det er konkret og databaseret og ikke baseret på mavefornemmelser.

”Personligt har jeg opnået en høj tilfredsstillelse ved at gennemføre et succesfuldt projekt” fortæller Caspar og fortsætter: ”[..] samtidigt synes jeg også, for virksomheden, at det giver værdi, og de resultater vi har opnået, kan vi bruge fremadrettet i vores håndtering af hændelser.” Efter endt DMAIC-projekt har de nye værktøjer ikke kun værdi for Caspar alene. ”Vi kan bruge det i andre flowteams for at reducere gennemløbstiden her, samt i kommende projekter, hvor vi ser problemer. Så vil vi anvende tilsvarende metoder til at opnå optimering af de processer også”, afslutter Caspar.

 

Caspar udtaler:

“Personligt har det været tilfredsstillende at gennemføre et succesfuldt projekt. Samtidigt synes jeg også, at det for virksomheden giver værdi, og de resultater vi har opnået, kan vi bruge fremadrettet. Forløbet har været super godt, og jeg er glad for at have kunne kommunikere så meget med min underviser Pouline, som jeg har gjort undervejs. Det som også har været godt ved forløbet er, at man ikke bare tager den første løsning, men at man analyserer problemet og bruger DMAIC metoden gennem de forskellige faser, så du er sikker på at løse de problemer du har i stedet for at løse de problemer, du tror du har.”

 

Caspar fra West

Efterlad en kommentar




Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

IASSC logo

Bliv klogere på vores

Scroll To Top