Skip to content

Du skal bruge 8D-modellen, men hvordan?

8D-modellen

En af dine vigtige kunder har lige sendt dig en mail med krav om anvendelse af 8D til håndtering af de fejl og mangler, der måtte være i dine leverancer til kunden:

Kære leverandør (dig)

Hos Top Quality (din kunde) tilstræber vi altid at gøre tingene bedre. Det gælder også måden at håndtere vores – i øvrigt ganske få – reklamationer på. Derfor har vi besluttet at indføre 8D-rapporter som et værktøj vi – og alle vores leverandører – skal bruge til håndtering af reklamationer ved kritiske fejl, mangler og afvigelser. Se vedhæftede eksemplar af 8D-rapport.

Vi er overbeviste om, at det vil hæve niveauet. Og at vi på denne måde får en mere struktureret tilgang til afhjælpning af afvigelser. Målet er ganske enkelt at få hævet kvaliteten, reduceret antallet af fejl og afvigelser samt nedbragt Cost of Poor Quality – både hos os og hos vores leverandører.

Vi ser frem til at fortsætte vores gode samarbejde og modtager gerne kommentarer i forbindelse med ovenstående. Vi håber, at I vil tage godt imod det og se det som en god løsning, der vil forbedre samarbejdet for alle parter.

Mvh

Top Quality

 

Fortvivl ej – DET HER ER JERES MULIGHED!

Reducer kvalitetsomkostningerne (Cost of Poor Quality)

En 8D kan være en god metode til at få nedbragt jeres kvalitetsomkostninger (Cost of Poor Quality) og forbedret kunderelationen. Her kan du læse artikelen ”Dårlig kvalitet æder virksomhedens profit”, der beskriver omkostningerne ved dårlig kvalitet.

Øg 8D-udbyttet med Six Sigma

8D (Eight Disciplines of Problem Solving) er en god samarbejdsmetode for en struktureret proces, der anvendes til at løse komplekse problemer. Suppleret med Six Sigma-tænkning og DMAIC-projektmodellen giver det jer værktøjerne og kompetencerne til at arbejde succesfuldt med 8D – og dermed ofte løsningen af kritiske og komplekse kvalitetsudfordringer.

En 8D-proces kan være det, som starter et Six Sigma DMAIC-projekt, når de klassiske kvalitetsværktøjer i 8D ikke slår til

  • Ishikawa-diagram, også kaldet ”Fiskeben”8D skabelon
  • Paretodiagram
  • 5 gange Hvorfor
  • Statistisk Proces Control, SPC
  • Scatter plots
  • Design of Experiments
  • Check sheet
  • Histogram
  • FMEA
  • Flow og procesdiagrammer

En Six Sigma-uddannelse i DMAIC-metoden er måske det, der skal til for at få et endnu bedre udbytte af arbejdet med 8D.

Som en del af en Six Sigma Black Belt-uddannelse lærer du alle 8D-værktøjerne. Her kan du læse mere om de forskellige Six Sigma-uddannelser.

Har du spørgsmål til 8D og/eller DMAIC, så kontakt os meget gerne.

Sammen finder vi den videre vej.

Mvh Ane

Storm – House of Six Sigma

Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

IASSC logo

Bliv klogere på vores

Scroll To Top