Skip to content

Lise Isachsen – Lean Six Sigma Black Belt certificering

Lise Isachsen Coloplast. Lean Six Sigma Black Belt certificering

Lise Isaschsen fra Coloplast blev d. 06.12.2017 certificeret Lean Six Sigma Black Belt. Lise startede sin Black Belt uddannelse i august 2017, og allerede knap fem måneder efter kan hun kalde sig Lean Six Sigma Black belt, med imponerende resultater i sit Black Belt DMAIC-projekt. Resultater der skabte besparelser i millionklassen.

 

Lises Six Sigma rejse…

Lise startede sin Six Sigma rejse allerede tilbage i 2008, hvor hun tog sin Six Sigma Green belt uddannelse, hos anden udbyder. Næsten et årti senere var tiden inde til at blive Lean Six Sigma Black Belt. En uddannelse hun denne gang valgte at tage hos Storm – House of Six Sigma.

Six Sigma uddannelsen hos Storm har været betydelig anderledes for Lise, set i forhold til hendes Green Belt uddannelse. Hun lærte nu vigtigheden i at forstå, hvorfor man skal kende problemet først. Hendes Green Belt uddannelse havde primært fokus på statistik og konkrete statistiske værktøjer uden ’the soft stof’ tilkoblet, men som Lise pointerer til sin certificering; ”man har brug for ’the soft stof og procesledelse’”.

Hun fortsætter med at fortælle, at da man ofte arbejder i grupper og har en tværorganisatorisk sammensætning af medarbejdere i projekter, er der behov for reel procesledelse og forståelse for, hvordan man arbejder med mennesker – og ikke bare data. Storms tilgang til Six Sigma er med en stor forståelse for, hvor stor betydning de mere menneskelige aspekter har for et projekts succes, fortæller Lise. Lise fik flere gange i løbet af sin Black Belt uddannelse af vide, at hun skulle huske at inddrage sine medarbejdere (og de rigtige medarbejdere) i hendes opgaveløsning – hvor hun ellers blot havde udført dem alene. Men det er netop i gruppen vi får skabt den fælles forståelse og retning for projektet.

For Lise har Storms samarbejde med NNE pharmaplan været den perfekte kombination af kurser og trænere. Det har givet hende den nødvendige statistiske ballast indenfor pharma-området kombineret med den organisatoriske, menneskelige og procesorienterede viden.

 

Resultatet blev besparelser i millionklassen

Lises Black Belt projekt gennem DMAIC-modellen resulterede i besparelser i millionklassen. Lise arbejdede med optimering af nogle interne variationsproblematikker iht. kvalitet. Hun gik fra en sigma værdi på 2.45 til 6 sigma – en kæmpe bedrift der er yderst sjældent set. Resultatet på 6 sigma betyder, at ud af 1 million produkter, kan der kun findes 3,4 fejl. Nu får kunderne den kvalitet de forventer.

Havde Lise ikke valgt at udføre et DMAIC projekt på problematikken, havde løsningen foregået via Quick fixes, som sandsynligvis havde resulteret i, at problemet vendte tilbage. Valg af DMAIC-projektet gjorde endvidere, at projektet blev prioriteret i hverdagen.

Den største fordel ved at anvende DMAIC som projektmodel ifølge Lise er, at du får sat en databaseret baseline på dit projekt, som i dette tilfælde var sigma-værdien. Lise fortæller: ”Ellers havde jeg ikke vidst, hvor stort problemet var, eller hvordan jeg skulle måle på fremdrift eller min løsning.

 

En undervisning der motiverer og et hus der hjælper

Storm-huset er et hyggeligt hus at komme i, fortæller Lise. Man møder inspirerende undervisere og kursister med mange forskellige baggrunde og fra alle mulige brancher. Særligt Storms arbejdsdage har givet stor værdi for Lise. Her har hun kunne komme i huset, og få personlig sparring med sin projektvejleder og øvrige kursister.

”Vejledningen fra Storms konsulent Pouline Belza har været helt vildt godt. Jeg er imponeret over hendes praktiske kendskab. Man behøver slet ikke at sige noget. Jeg tror faktisk aldrig jeg har forklaret hende den egentlige maskinproces, men alligevel kan hun rådgive og sætte sig lynhurtigt ind i det. Hun spotter hurtigt, hvis der er noget jeg ikke har 100% styr på, også udfordrer hun mig. Jeg har følt mig i rigtig gode hænder.

Lise har gennem sit Black Belt forløb valgt egne kurser ud fra Storms kursus-palette, og hun påpeger, hvordan kurserne altid viser sig at have sammenhæng. ”Også er jeg vild med, at kurserne altid bliver afholdt uafhængigt af deltagerantal”, det har især hjulpet Lise grundet hendes fysiske placering i Nordjylland.

 

Et anbefalelsesværdigt forløb

”Jeg vil klart anbefale Storm – House of Six Sigma til andre. Det har jeg faktisk allerede gjort. Jeg bliver klogere af at være her, det er jo helt vildt. Jeg har godt nok lært meget og fået en anden tilgang til tingene. Jeg har lært at bruge DMAIC-metoden rigtigt. Nu kan jeg bruge den metode til hvad som helst, hvor som helst.

 

Se videoen fra Lises certificering:

 

Du kan også opnå store resultater…

En Lean Six Sigma Black Belt uddannelse er for alle der ønsker at optimere på nogle interne/eksterne processer. Du bliver ekspert i at tænke dataorienteret, procesorienteret og med fokus på de menneskelige udfordringer/muligheder i det daglige arbejde. Du følger en megen målrettet og struktureret plan for dit projekt, som gang på gang viser sig succesfuld for organisationer. Læs mere om Black Belt uddannelsen her.

Du kan også vælge at tage nogle mindre enkeltdagskurser indenfor netop det felt du ønsker mere viden indenfor. Få overblik over Storms enkeltdagskurser her.

Efterlad en kommentar
Vi hjælper dig med at navigere i en verden med processer, mennesker og data

IASSC logo

Bliv klogere på vores

Scroll To Top